22. 09. 2021.
Noletovih 7 titula uz 72 pobjede

Povreda sjenka na Novakovom trijumfu

Španac je u osam setova sa Novakom ukupno uzeo deset gemova, a Đoković će u trećem kolu igrati sa Fabijom Fonjinijem.

Uprkos tome Novakovi navijači imaju razloga za brigu – početkom prvog seta srpski teniser povrijedio je stopalo poslije čega je zatražio ljekarski tajm aut. Ipak, Đoković je do kraja lako slavio, ali u njegovim pokretima bilo je očigledno da je zabrinut zbog povrede.

Novak je motivisano počeo meč, diktirao je ritam forhendom i bez izgubljenog poena napravio je brejk već u prvom gemu. Novak je samo nastavljao tamo gdje je stao u Pekingu, u narednom gemu odservirao je tri asa i poveo sa 2:0.

Novak se trudio da što češće izlazi na mrežu i to je činio sa promjenljivim uspehom. U petom gemu Đoković je imao tri brejk lopte, ali je i Granoljers podigao nivo igre i smanjio je na 3:2.

Ono što nije u tom, Đoković je učinio u sljedećem gemu na servis rivala – napravio je brejk i osvojio je prvi set sa 6:2 za 39 minuta igre.

Prilikom jednog poena u prvom gemu drugog seta Novak je povrijedio stopalo (na prvi pogled djeluje da nije ništa ozbiljno), uspio je da napravi brejk, ali je poslije tog gema zatražio medicinski tajm aut. Đokoviću je stopalo bandažirano, a teško je reći da li je problem peta, skočni zglob ili nešto treće.

Ipak, Novaka povreda nije omela i brzo je stigao do dva brejka viška – 3:0. Do kraja meča srpski teniser nije izgubio nijedan gem i sa lakoćom se plasirao u treću rundu. Đoković je meč završio sa 26 vinera i 16 grešaka, dok je Granoljers imao 9 direktnih poena i 17 neiznuđenih grešaka.

Fabio Fonjini, Đokovićev rival u trećoj rundi, prošao je dalje nakon što mu je Tomi Robredo predao meč početkom drugog seta. Italijan je ove sezone osvojio dvije titule, trenutno je 17. na svetu, ali je izgubio svih pet mečeva od Novaka.
SO

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender