21. 10. 2021.

Unaprijediti zaštitu najmlađih učesnika u saobraćaju

Cilj postavljanja poligona je da se štićenicima predškolskih ustanova “Dora” i “Andrej”, kao i učenicima trećeg razreda Osnovne škole “Dositej Obradović”, demonstriraju pravila bezbjednog učešća u saobraćaju.

Načelnik Uprave za policijsko obrazovanje Mile Šikman rekao je novinarima u Banjaluci da je cilj ove obuke da se unaprijedi zaštita najmlađih učesnika u saobraćaju, koji zbog neiskustva i nedovoljnog poznavanja saobraćajnih pravila mogu učiniti greške u saobraćaju koje mogu imati kobne posljedice.

“Zbog toga želimo da ovoj kategoriji naših sugrađana ukažemo na neka osnovna pravila bezbjednog ponašanja u saobraćaju, da ih na poligonu koji smo postavili upoznamo sa singalizacijom u saobraćaju, te da im damo što više informacija kako bi oni svoje ponašanje u saobraćaju učinili što bezbjednijim”, dodao je Šikman.

On je pojasnio da će danas, u okviru obilježavanja Dječije nedjelje i akcije MUP-a “Zaštitimo djecu u saobraćaju” najmlađi kroz igru biti upoznati sa saobraćajnim propisima i animirani da ih poštuju, te da budu primjer drugoj djeci s ciljem unapređenja bezbjednosti najmlađih učesnika u saobraćaju.

Generalni sekretar Auto-moto saveza Republike Srpske Ranko Babić rekao je da djeca dobro znaju saobraćajna pravila, te da, nažalost, najčešće stradaju zbog nepažnje odraslih.

On smatra da odrasli moraju više razmišljati o djeci u saobraćaju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender