Banjaluka: Pljačkaši ukrali 73.000 KM za penzije, pronađeno zapaljeno vozilo

Oružana pljačka policiji je prijavljena oko 8.15, u trenucima kada je u Poslovnici novac raspoređivan poštarima, koji je trebalo da ga podijele penzionerima u Novoseliji.

Razbojnici su još jednom odlično tipovali pljačku, jer je samo nekoliko trenutaka ranije vozilo “Sektor sekjuritija” dovezlo novac u opljačkanu Poslovnicu.

Željka Koljančić, portparol “Pošta Srpske”, izjavila je da su u vrijeme pljačke u Poslovnici bili upravnica i troje poštara.

“Razbojnici su bili naoružani pištoljima, a prilikom napada razbojnici su koristili i suzavac, kojim su poprskali radnike, a zatim su pobjegli”, navela je Koljančićeva.

Dodaje kako radnici nisu teže povrijeđeni, te da će penzije u Novoseliji biti isplaćene sutra.

Marija Markanović, portparol CJB Banjaluka, izjavila je da su razbojnici nakon oružane pljačke pobjegli golfom 3, koji je nekoliko časova kasnije pronađen zapaljen u mjestu Melina, kod Banjaluke.

“O razbojništvu je obaviješteno Okružno tužilaštvo Banjaluka, a policija sprovodi istragu u cilju otkrivanja identiteta razbojnika”, zaključila je portparol CJB Banjaluka.

Očevici su ispričali da su pljačku u Novoseliji izvršila dvojica krupnijih mladića, starosti oko 30 godina.

“Nezavisne” saznaju da policija sumnja kako je oružana pljačka djelo organizovane kriminalne grupe koja je proteklih mjeseci na području Banjaluke i okoline ukrala više desetina hiljada KM.

Zanimljivo je da policija i zaštitarska firma takođe ne mogu stati u kraj ovoj grupi koja svoje napade izvodi na dan isplate penzija.

„Upala su nepoznata lica koja su samo povikala pare, pare, gdje su pare, dajte pare! U tom momentu su me oborili na patos i uzeli su novac i nakon izlaska osjetila sam da su nas poprskali i najvjerovatnije da je to bio suzavac, jer su oči odmah počele da suze i da nas grize „, kaže za ATV Dragica Škorić, upravnica Poslovnice Pošta Srpske u Novoseliji.

Pet minuta nakon dostave novca, pljačkaši su provalili vrata, savladali radnike i sa plijenom ubrzo otišli. Stanari koji žive u kući gdje se pošta nalazi primijetili su razbojnike i pozvali policiju. Napadači su bili brži od plavih uniformi.

Očevici su za ATV rekli da su preko mosta i došli. Radnici koji popravljaju put u Novoseliji,nisu ništa primijetili.

Podsjetimo, 11. jula ove godine u banjalučkom naselju Šargovac trojica razbojnika su sačekala da vozilo “Sektor sekjuritija” dostavi novac za isplatu penzija, a zatim su upala u tu poslovnicu i ukrala 66.000 KM. Zbog isplate penzija ubijani su i poštari.

Izvor: Nezavisne novine, ATV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender