Đoković lako, slijedi Monfis

Tokom cijelog meča Đoković rivalu nije dozvolio nijednu brejk loptu i lako je završio posao za 69 minuta. Novak je ukupno upisao 10 vinera i 12 neiznuđenih grešaka, dok je Fonjini imao 16 direktnih poena i 28 grešaka.

Sljedeći Novakov rival biće Gael Monfis, koji je u tri seta izbacio Rodžera Federera. Novak je protiv Monfisa dobio svih osam međusobnih mečeva, ali nisu igrali od turnira u Sinsinatiju 2011. godine.

Francuz je trenutno 42. na svijetu, ali imao je problema sa povredama i taj rang ne odslikava realno njegov kvalitet. U karijeri je osvojio četiri titule, a prije dvije i po godine bio je sedmi teniser planete.
Tok meča:

Novak je od starta bio raspoložen, već u drugom gemu imao je 15:30, ali nije uspio da napravi brejk. Nije Đoković dugo žalio, već u četvrtom gemu odigrao je nekoliko agresivnih poena, a prvu od dvije brejk lopte realizovao je tako što je bekhend slajsom izašao na mrežu i završio poen smečom – 3:1.

Đoković je nastavio da igra u laganom ritmu i sa pola gasa je priveo set kraju – 6:3, a Novak je na svoj servis ukupno izgubio četiri poena.

Već na startu drugog seta Novak je imao brejk šansu, ali je poslije dubokog riterna napad forhendom završio u autu. Potom se ‘zakuvalo’ na terenu, ali i oko njega – Đoković je postao nervozan, nije koristio prilike koje su mu se ukazivale i poslije jedne greške bekhend paralelom grubo je bacio reket na zemlju.

Ni Fonjini nije bio ništa smireniji, raspravljao se sa sudijom Mohamedom Lajanijem, pa je čak i poslovično mirni Šveđanin na trenutak skoro izgubio nerve.

Svoje gemove Đoković je i dalje uzimao sa lakoćom – 2:2. Prva četiri gema trajali su koliko i cijeli prvi set, ali onda je Fonjinijev nivo igre opao, Novak je dočekao nekoliko grešaka i napravio je brejk za 3:2.

Već tada sve je bilo riješeno, Novak je do kraja napravio još jedan brejk i slavio je sa 6:3, 6:3.

SO

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender