Na redu supruga lidera Zlatne zore?

Ovo je danas izjavio jedan sudski izvor.

Eleni Zarulija, poslanik stranke na čijem se čelu nalazi njen suprug Nikos Mihaloliakos, uspjela je da u putnoj torbi u zatvor unese metak, javila je grčka agencija ANA.

Zarulija je bila član delegacije grčkog parlamenta u Savjetu Evrope u Strazburu, u okviru komisije za jednakost i nediskriminaciju, ali je uklonjena sa tog mjesta pošto je izjavila da su imigranti “podljudi” koji su “okupirali” Grčku i zarazili je bolestima, podsjeća AFP.

Zasad nije utvrđeno kada će parlament razmotriti zahtjev tužilaca.

Mihaloliakos se nalazi u pritvoru po optužnici podignutoj prošle nedjelje zbog vođenja kriminalne organizacije.

Popularnost Zlatne zore znatno je porasla u periodu teške ekonomske krize u Grčkoj, a ova partija je prvi put ušla u parlament prošle godine sa skoro sedam odsto osvojenih glasova.

Međutim, grčke vlasti žele da tu stranku rasformiraju pošto je njen simpatizer prošlog mjeseca ubio jednog antifašističkog muzičara.

Pored Mihaloliakosa, optuženo je i u pritvoru zadržano još petoro poslanika Zlatne zore, a trojica su na uslovnoj slobodi.

Sljedbenik diktatora i žena koja opisuje migrante kao “niža bića”, to je moćni par koji stoji iza ultradesničarske grčke stranke Zlatna zora.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender