Otmičari pustili premijera Libije

Libijska televizija prikazala je Zejdana kako stiže na posao u vladu, a očekuje se da će se kasnije danas obratiti naciji da objasni šta se danas desilo.

Njega su pred zoru otele naoružane osobe iz hotela u kojem živi u Tripoliju. Kako navodi AP, drska otmica odražava duboki haos i bezakonje u kojem se nalazi Libija.

Zajedno je iz hotela u kome stanuje odveden na nepoznatu lokaciju, a državna televizija je objavila da je “vraćen u svoju kancelariju pod oružanom pratnjom”.

Nakon što je demantovao da je u pitanju bilo hapšenje, Zejdan je rekao da je “sasvim dobro” i da “neće podnijeti ostavku, iako je ova otmica to imala za cilj”.

Ali Zejdan je odveden u zoru iz hotela Korintija u Tripoliju, kada su svjetske agencije i državna televizija javile da je u pitanju kidnapovanje, a pojedini izvori da je u pitanju hapšenje po nalogu državnog tužioca.

“Šefa prelazne vlade Alija Zejdana na nepoznato mjesto i iz nepoznatih razloga, odvela je grupa ljudi” za koju se vjeruje da su nekadašnji pobunjenici, navodi se u tom saopštenju vlade.

Obezbjeđenje hotela iz kog je odveden libijski premijer kazalo je da je sve izgledalo kao hapšenje.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender