Privedeni članovi CIK-a

Srpski zvaničnici idu na Kosovo

U posjetu Kosovu i Metohiji i u kampanju premijer kreće s jednim ciljem – da podrži srpski narod i podvuče da izlazak na izbore nije pomaganje Tačiju, nego šansa za izbor legitimnih organa koji će zastupati srpske interese.

Na medijske spekulacije da će morati da se izjasne da li na Kosmet idu kao stranački ili državni funkcioneri, premijer kaže: Ne interesuje me kako će oni to da obrazlažu. Ja hoću da idem na Kosovo i hoću da mi se to obezbjedi i kraj.

“Naravno da državni funkcioneri sigurno neće učestvovati u nekim klasičnim partijskim skupovima, imajući u vidu da tu dolazimo kao državni funkcioneri, sa druge strane forma je sada tu nebitna, važno je da mi ostvarimo ono što želimo, a to je da budemo sa našim narodom, i da ih pozovemo da izađu na izbore”, ističe Dačić.

Srbija ne želi nikoga da provocira, kaže prvi potpredsednik Vlade. Dodaje i da je nerealno da Priština može da primeni neku silu.

“Pa zar vi mislite stvarno da mi hoćemo da uđemo negde gde će oni da nas zaustave. to se postavlja pitanje da li oni poštuju određene stvari ili ne poštuju. Mi ćemo ići na KiM, ponašati se u skladu sa dogovorima u Briselu, a onaj ko ih ne bude poštovao neka pokaže da ih ne poštuje”, kaže Vučić.

Aleksandar Vulin, koji je prvi zvaničnik Srbije koji je došao u pokrajinu poslije ukidanja zabrane posjeta, objasnio je proceduru dolaska srpskih funkcionera na Kosmet. Negirao je spekulacije da oni na jugu mogu da posjećuju samo manastire.

“Mi ne priznajemo Kosovo, ne obraćamo se direktno predstavnicima privremenih institucija u Prištini, mi se obraćamo Euleksu. Euleks kaže šta ima da kaže o tome. Mi ćemo se pojavljivati gdje god je to potrebno, gdje nas naš narod traži, mi ćemo biti tu”, kaže Vulin.

Posjetu Zvečanu, gdje se sredstvima Vlade Srbije prave 72 stana za srpske porodice, iskoristio je da još jednom pozove Srbe da izađu na izbore.

“Ako prihvatiš da ti država Srbija da stan, ako prihvataš da te zapošljava i ako ne može da te zapošljava i ako prihvatiš da ti dozvoli da živiš ovde, pa poslušaj je kad ti nešto kaže, pa poslušaj je kad ti kaže izađi na izbore, treba nam”, poručuje Vulin.

Na Kosovu i Metohiji u toku je predizborna kampanja za lokalne izbore koji će biti održani 3. novembra.

/RTS/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender