26. 09. 2021.

Stanković želi oproštaj na Marakani, cilja funkciju u FSS

Sutra će se Dejan Stanković i definitivno upisati u istoriju srpskog fudbala. Mnogo vremena će proći dok neki srpski reprezentativac dočeka da upiše 103. nastup za nacionalni tim. Dekiju je to uspjelo igrajući čak za tri reprezentacije različitog imena: Jugoslaviju, Srbiju i Crnu Goru i Srbiju.

Iako je još prije nekoliko mjeseci okačio kopačke o klin, to mu nije smetalo da maksimalnom ozbiljnošću dočeka oproštajni meč od dresa Orlova. Zbogom nacionalnom timu će reći na stadionu Karađorđe protiv Japana, a žali što to nije bila Marakana.

“Volio bih da sam se od reprezentacije oprostio na Marakani, ali ovaj termin je ranije utvrđen. Ipak, opraštam se od dresa Srbije u Srbiji i to je najvažnije. Ako jednog dana budem pravio oproštaj od fudbala, to će biti na Marakani. Postoji ideja da se na proljeće napravi prava oproštajna utakmica, ali i ovo u petak je oproštaj. Dosta je bilo”, rekao je Stanković.

Iako su ga mnogi povezivali sa povratkom u Crvenu zvezdu, Stanković je otkrio da mu je primamljivija opcija da počne sa radom u FSS.

“Funkcija direktora reprezentacije najviše mi se sviđa. Bio bih pored selektora kao spona između njega i igrača. Ipak, od plana do realizacije dug je put”, prenosi Mozzartsport.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender