Subotić i Marin prvi pozvani u selekciju RS

Ovu informaciju prenijeli su mediji u Njemačkoj, a još nije poznato da li su fudbaleri prihvatili njegov poziv da zaigraju za Srpsku u utakmici protiv Srbije.

Buvač je Subotiću trener u Borusiji i vrlo je vjerovatno da će on prihvatiti poziv, dok je njemački reprezentativac Marin, koji je rođen u Gradišci, boraveći ljetos u Banjaluci istakao da još nije razmišljao o eventualnom pozivu, ali da će to učiniti ukoliko on stigne. Pored volje igrača, bitno je da i njihovi matični klubovi Borusija i Sevilja, kao i reprezentacije za koje nastupaju (Srbija i Njemačka), aminuju želju fudbalera da nastupe na ovom meču.

Sada ostaje da se vidi koje će sve fudbalere, koji su porijeklom sa ovih prostora, a igraju za druge reprezentacije, pozvati Buvač. Spektar je svakako širok, počevši od fudbalera Intera Zdravka Kuzmanovića, Miroslava Radovića (Legija, Poljska), koji je izrazio želju da igra za Srpsku, preko doskorašnjeg golmana Ocelula Srpčanina Branka Grahovca, fudbalera Krila Sovjetova Ognjena Koromana pa sve do mladih igrača sa eks-jugoslovenske scene Srđana Grahovca (Borac Banjaluka), Nemanje Bilbije (Sarajevo), Ognjena Ožegovića (Voždovac) ili Vladimira Gaćinovića (Vojvodina).

Za Srpsku bi mogli da igraju i Banjalučani Ognjen Vranješ (Alanija) i Stojan Vranješ (Vojvodina), sin Trebinjca Nebojše Gudelja – Nemanja (NAC Breda), Gojko Kačar (Hamburg), čiji su korjeni u Jezeru kod Šipova, Zvorničanin Miroslav Stevanović, Gradiščanin Zvjezdan Misimović…

Nije isključeno da se u dresu Republike Srpske pojave legenda srpskog fudbala Savo Milošević iz Janje i Zeničanin Mladen Krstajić koji su, uprkos činjenici da su završili karijeru, mogli 15 minuta da nastupe na banjalučkom Gradskom stadionu u dresu Srpske.

Još nije imenovan stručni štab reprezentacije Republike Srpske, ali, prema najavama, to bi trebalo da bude urađeno do kraja ovog mjeseca.

– Vjerujem da ćemo do kraja oktobra imenovati pomoćnike Buvača, a čekamo i njegovu potvrdu koga bi želio za asistente – rekao je generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Rodoljub Petković.
Termin

Prvobitno je bilo planirano da meč između selekcija Republike Srpske i Srbije bude odigran u avgustu, ali su “orlovi” tada igrali prijateljski meč protiv Kolumbije u Španiji. Novi termin još nije poznat, a mogao bi da bude sredinom novembra.

– I dalje čekamo na njih da zakažu tačan termin. Što se nas tiče, spremni smo odmah da igramo, a mislim da je realna opcija da budemo domaćini Srbiji sredinom novembra, kada FIFA i UEFA imaju slobodan termin za reprezentacije – izjavio je Petković.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender