Funkcioneri neće moći da primaju po nekoliko plata

“Njihova dodatna primanja neće biti oporezovana kao i plate u javnom sektoru, ali će biti preispitana ili sasečena. Bićemo vrlo agresivni, pa ćemo naknade sa druge, treće ili pete funkcije smanjivati ili ukidati”, istakao je Krstić, navodeći da je i sam bio postavljen na nekoliko mjesta, ali da se povukao.

On za “Blic” rekao da je Vlada novim ekonomskim mjerama pokušala da zaštiti najsiromašnije, ali da će istovremeno kažnjavati funkcionere koji prave anomalije, te da će uz penziju biti nemoguće primati i punu platu iz budžeta.

Krstić je dodao da će za najviše dva mjeseca postojati registar i da će se tačno znati koliko zaposlenih u javnom sektoru prima po nekoliko plata ili naknada i koliko je to opravdano.

On je naglasio da su ministarstvima smanjeni diskrecioni troškovi poput putovanja za 30 do 35 odsto.

Ministar finansija Srbije je ponovio da bi javni sektor Srbije, imajući u vidu referentne zemlje, trebalo da zapošljava ukupno 520.000 ljudi, a da trenutno postoji višak od oko 30 odsto.

Krstić je rekao da će se do kraja godine vjerovatno ići na još jedno zaduženje i u tom pogledu istakao da postoje tri mogućnosti – krediti od Ujedinjenih Arapskih Emirata, izdavanja evroobveznica na međunarodnom tržištu i zajam koji je ponudio MMF.

Izvor: Blic

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender