Hrana za podmlađivanje

Britanski stručnjaci Univerziteta u Šefildu poručuju da treba zaboraviti „magične“ kreme. Pravi „lek“ protiv starenja je u frižideru.

Ne može se zaustaviti proces starenja, ali može da se uspori tako što će se redovno konzumirati namirnice, koje će odložiti i svesti na minimum efekte starenja, piše Dejli mejl.

Ove namirnice bogate antioksidansima odlični su saveznici u borbi protiv starenja, budući da sprečavaju razlaganje kolagena u koži i zapaljenske procese koji doprinose stvaranju bora.

Bobičasto voće, višnje ili nar obiluju vitaminom Ce, koji je doveden u vezu sa hidriranjem kože i sprečavanjem razvoja bora.

Nema sumnje da su masline zdrave za srce, ali su odlične i za zdravlje kože.

Osim što hidrira tjelesni omotač, maslinovo ulje bogato je antioksidansima, koji pomažu da se organizam zaštiti od dejstva slobodnih radikala koji izazivaju starenje.

Šargarepe, breskve i kajsije dobar su izvor vitamina A, dobijenog iz beta karotena, važnog za zdrav rast ćelija, hidriranje kože, sprečavanje perutanja i smanjenje bora.

Hrana bogata likopenom – paradajz i lubenica – podstiče stvaranje pro-kolagena, proteina koji održava zdravu strukturu kože.

Studije su pokazale da ishrana bogata kuvanim paradajzom može pomoći u sprečavanju oštećenja kože usled UV zračenja čak do 30 odsto.

Masne ribe, poput divljeg lososa, bogate su omega-3 masnim kiselinama, protivzapaljenskim nutrijentom, koji hidrira kožu i daje joj zdrav sjaj.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender