Liverpul spremio 35mil. € za Matića

Najbolji igrač portugalske lige iz prošle sezone navodno je prva želja “Redsa” u zimskom prelaznom roku, a spekuliše se da su spremni da ga plate 35 miliona evra.

Liverpul je trenutno na diobi prvog mjesta u Premijer ligi, što menadžer Brendan Rodžers želi da iskoristi i dodatno pojača tim u januaru.

Prethodnih mjeseci Matić se uglavnom dovodio u vezu sa svojim bivšim klubom Čelsijem, a navodno je Žoze Murinjo boravio u Beogradu na meču Srbija – Hrvatska upravo da bi se na licu mjesta uvjerio u njegove kvalitete.

Predsjednik Benfike Luis Filipe Viera je nekoliko puta u prošlosti rekao da će Matića da pusti samo za 50 miliona evra, koliko iznosi otkupna klauzula u njegovom ugovoru.

Matić je karijeru počeo u omladinskim timovima Crvene zvezde i Partizana, potom je igrao za Kolubaru, a pažnju na sebe skrenuo u Košicama.

Dvije godine je bio član Čelsija, ali je odigrao samo dvije utakmice na Stamford Bridžu. U međuvremenu je bio na pozajmici u Viteseu, da bi 2011. godine stigao u Benfiku i sada sa 25 godina predstavlja jednog od najboljih zadnjih veznih fudbalera u Evropi.
Izvor. B92 | AK

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender