28. 09. 2021.

Narednih dana idem na Kosovo!

– Ići ću na Kosovo narednih dana i ići ću i na sever i na jug – rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara nakon što mu je dodjeljeno zvanje počasnog građanina Leskovca, i dodao da je, kada je riječ o Kosovu i Metohiji, prioritetni zadatak konstituisanje zajednice srpskih opština.

– Zato se i izlazi na izbore – zato što ćemo prvi put imati priznanje celog sveta, uključujući Zapad – formalno i suštinsko priznanje zajednice srpskih opština – rekao je Vučić.

Prema njegovim riječima, to je ono zbog čega Vlada Srbije i poziva Srbe da izađu na lokalne izbore zakazane za 3. novembar.

Na pitanje novinara da li će zajednica srpskih opština (ZSO) sarađivati sa vlastima u Prištini, Vučić je odgovorio da Beograd već razgovara sa Prištinom, kao i da problem nije da se razgovara.

– Ali za nas je suština pravljenje institucionalnog okvira za srpski narod i to je ono što radimo – rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše mogućnost da osim liste “Srpska” još neka lista uđe u ZSO, kao i da su “iz Beograda dirigovane svađe među srpskim listama”, Vučić je rekao: “Mi ništa nismo dirigovali”.

– Čuo sam i bezmalo o velikim sukobima i o tome da će (funkcioner SNS Vladimir) Cvijan da me smeni u stranci… To je zato što Srbi vole da pričaju o nečemu, ma kako to besmisleno i netačno bilo. Zato moramo da se menjamo, prvo sebe moramo da menjamo, i ja od sebe i polazim – naveo je Vučić

Prvi potpredsjednik vlade izjavio je da će novi šef BIA biti poznat do 17. oktobra, kada je Dan Bezbjednosno-informativne agencije.

Vučić je u razgovoru sa novinarima, poslije svečanosti na kojoj je proglašen počasnim građaninom Leskovca, rekao da ima kandidata za to mjesto, ali da će prvo razgovarati sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i predsjednikom vlade Ivicom Dačićem, pa tek onda izaći u javnost sa njegovim imenom.

On je, takođe, rekao da će se u ponedeljak ili utorak održati sednica Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti na temu prava na korišćenje rotacija na automobilima.

– Biće vrlo restriktivno dodeljene rotacije, kao što ću u narednih deset dana pokrenuti inicijativu i za značajno smanjenje broja službenih vozila – rekao je Vučić, i dodao da će se posebno razmatrati način korišćenja službenih vozila.

Vučić je rekao da je on sam danas u Leskovac došao bez rotacije i bez pratnje.

Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender