28. 09. 2021.

SPD „Jedinstvo“ obilježava 120 godina postojanja i rada

Kao dio rođendanskog slavlja, 14. oktobra, u Velikom salonu Banskog dvora, biće otvorena retrospektivna izložba fotografija „Jedinstvo“, a potom će u Crvenom salonu biti prikazana i dokumentarni film o društvu. Poslije otvaranja izložbe i projekcije filma, publika će moći da uživa u koncertu Dječijeg hora „Jedinstvo“, koji će nastupiti pod dirigentskom palicom Jasne Antonić.

U susret „Banjalučkim horskim susretima 2013”, 15. oktobra, u Koncertnoj dvorani Banskog dvora, nastupiće solisti Mješovitog hora „Jedinstvo“, a sljedeće večeri predstaviće se izvorne pjevačke grupe i horovi iz Banje Luke, Prijedora i Kozarske Dubice.

Za poštovaoci horske muzike, 16. oktobra biće upriličeno i „Veče horske muzike“, na kojem će nastupiti ansambli iz Banje Luke, Laktaša, Prnjavora i Doboja.

U četvrtak, 17. oktobra, u Vijećnici Banskog dvora biće predstavljeni kompakt-diskovi i DVD izdanje Mješovitog hora „Jedinstvo“ i zbirke horova savremenih srpskih autora, poslije čega će članovi ovog hora održati svečani koncert.

Centralna manifestacija obilježavanja 120. godišnjice postojanja SPD „Jedinstvo“ biće, deseti po redu, „Banjalučki horski susreti“, koji će početi 18. oktobra, koncertima bugarskog ženskog hora „Plovdiv“ i vokalne grupe „Konstantin“ u Banskom dvoru.

U okviru ovog festivala, 19. oktobra biće održan i „Susret sa savremenim srpskim kompozitorima“. Ljubitelji muzike imaće priliku da se susretnu sa Aleksandrom Vujićem, Verom Milanković, Miodragom Govedaricom, Miroljubom Aranđelovićem-Rasinskim, Mintom Aleksinačkim i Svetislavom Božićem.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender