Sve prijetnje funkcionerima, od Đinđića i Vuka do Vučića i Dačića!

Neke od njih, na sreću, nisu ostvarene, bilo je pokušaja atentata na lidera SPO-a Vuka Draškovića, ali i onih, na žalost, uspješnih, kao što je ubistvo predsjednika Vlade Srbije Zorana Đinđića.

U zajedničkoj akciji beogradske i čačanske policije u Čačku je uhapšen Ivan S. (26), koji je u utorak putem telefona 192 zaprijetio da će pobiti djecu premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

vlada-srbije-vučić-dačić

Premijeru Srbije Ivici Dačiću i vicepremijeru Aleksandru Vučiću su prilikom potpisivanja sporazuma u Briselu na njihov mobilni telefon stigle prijeteće poruke po njih i njihovu porodicu.

– Svakog sekunda mi stižu poruke da će me ubiti – rekao je Vučić, a “P…., izdao si Kosmet. Bićeš ubijen, kao Zoran iz DS-a”, jedna je od poruka, koje je primio vicepremijer.
S istog broja stigla je poruka: “Bićes ubijen uskoro”. Takođe, Vučić je dobio i poruke sljedeće sadržine:

“Izdajniče, za tebe je metak. Da ne živiš više”, “Samo da ti kažem, sprema se rušenje vlade! Bolje beži, imamo snajper”, “Proklet bio g…. Dabogda te Šiptari zaklali i rod i porod ti zatrli!”

Zbog ovih incidenata koje je osudila čitava javnost u Srbiji, vicepremijer je bio primoran da promijeni svoj broj telefona, ali su onda pretnje upućene Aleksandru Vučiću slate preko društvene mreže Fejsbuk, zbog kojih je, po riječima lidera SNS-a, njegov petnaestogodišnji sin plakao i pričao kako će se ubiti.

Ni premijer Srbije nije bio pošteđen. Na njegov mobilni telefon stizale su poruke kako će ga stići božja kazna i da će njegovu djecu stići kletva, a jedna od poruka je glasila: “Dačiću, premijeru, sećaš li se Ćuruvije?”

Dačić je mnogo puta do sada bio na meti, pa je 17. jula 2012. BIA dobila informaciju da su ucjenjene glave premijera i drugih državnih zvaničnika.

Kriminalni klan Darka Šarića pokušao je da pokvari avion Vlade Srbije kojim je trebao da leti Dačić u Irsku, a februara ove godine vozač mopeda Dušan Radaković (60) udario je u automobil marke “audi”, koji je bio u pratnji vozila premijera.

Savjetnik premijera Srbije zadužen za bezbjednost Ivica Tončev kaže za Telegraf da Ivica Dačić, on, ali i drugi državni funkcioneri dobijaju “maltene svakodnevno”.

– Sve pretnje se uvek proveravaju i shvataju ozbiljno. Ništa ne sme da se prepustiti slučaju. Službe bezbednosti su sve budne i prate svaki korak – uvjerava Tončev.

Nekadašnji načelnik beogradske policije Marko Nicović kaže za Telegraf da javne pretnje upućuju uglavnom ljudi s psihičkim problemima željni pažnje.

– Ne bih rekao da su javne pretnje i realne, ali se one nikako ne smeju olako shvatiti. Obično se realne pretnje nenajavljuju i njima treba posvetiti punu pažnju, a nadam se da bezbednosne službe to i rade. Uveren sam da je stepen obezbeđenja premijera, vicepremijera kao i njihovih porodica na visokom nivou – kaže Nicović.

Da pretnje ne dolaze samo od kriminalnog klana pokazuje i slučaj prijetnji Vučiću koje je dobio od Miroslava Miškovića prilikom njegovog hapšenja rekavši “da neće dočekati novi dan“.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender