26. 09. 2021.

Udovičić: Stanković je legenda

Udovičić je istakao da bi mladi trebalo da se ugledaju na bivšeg kapitena nacionalnog tima, koji će se od dresa reprezentacije oprostiti na meču sa Japanom u Novom Sadu od 17.30.

„Stanković je legenda srpskog fudbala, čovjek koji je napravio vrhunsku i časnu karijeru kakvu bi svaki sportista poželio. Uvijek je bio motor ekipe i predstavljao Srbiju na najbolji mogući način. Srbija je ponosna što je čovjek kao Dejan Stanković igrao za nas.

Takvi ljudi trebalo bi da budu primjer svima, idoli djeci i mladima, jer su svojom karijerom, na djelu, pokazali i zastupali prave vrijednosti kojima svi mladi treba da teže“, rekao je Udovičić.

Ministar je istakao da vjeruje da će igrači na prijateljskoj utakmici sa Japanom imati još veći motiv za pobjedu, kako bi se odužili Stankoviću na svemu što je tokom svih ovih godina pružio u državnom dresu.

„Ubijeđen sam da će srpski fudbal od sada računati na Stankovića u nekom drugom kapacitetu i da će on nastaviti da pomaže srpskom sportu. Za takve ljude treba i mora da bude mjesta u srpskom fudbalu i sportu generalno“, poručio je Udovičić, koji će prisustvovati prijateljskom meču između Srbije i Japana.

Na tom susretu Stanković će takođe odigrati rekordni, 103. meč u dresu nacionalnog tima.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender