Banjaluka: Porodila se na radnom mjestu

Željka je bila u osmom mjesecu trudnoće, a kako nam je potvrđeno ona se porodila sama, dok su joj manju asistenciju pružile čistačice i portir koji su se zatekli u sudu.

Njene kolege su ispričali da je Hitna pomoć došla za nepune tri minute i prevezla majku i zdravo rođenu djevojčicu u Univerzitetsko klinički centar Banjaluka.

Službenica je prema informacijama iz osnovnog suda, ostala poslije radnog vremena da bi završila administrativni posao, ali tada je osjetila bolove. Ona je pomislila da će trudovi prestati pa nije željela stvarati paniku i ostala je na radnom mjestu.

Poslije 16 časova u Osnovnom sudu ostaju samo portir i čistačice.

– Sve se završilo za nekoliko minuta. Kad je vidjela da je počeo porođaj, ona je odmah pozvala portira i čistačice, ali se ipak porodila sama – ispričao je jedan od Željkinih radnih kolega.

On je ispričao da je Hitna došla u rekordnom vremenu, pružila joj pomoć, a poslije toga nju i bebu prevezli na Ginekologiju.

Portparol Osnovnog suda Banjaluka Maja Vulić izjavila je da je majka stalno zaposlena u sudu od 2006. godine i da je obavljala poslove daktilografa.

– Zaposleni u Osnovnom sudu Banjaluka odlučili su da dobrovoljno skupe priloge i novčano pomognu Željki – rekla je Vulićeva.

Beba

Portparol Kliničkog centra Banjaluka Nataša Štrkić potvrdila je u petak da su i majka i beba dobro.

– Pacijent je rodila djevojčicu, tešku 2.640 grama i dugačku 48 centimetara. Porod je obavljen van Kliničkog centra Banjaluka poslije čega je dovezena kolima Hitne pomoći u Kliniku za ginekologiju i akušerstvo – rekla je Štrkićeva.

Ona je dodala da se majka dobro oporavlja od poroda i da je beba zdrava.

/Glas Srpske/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender