26. 09. 2021.

Biljana Srbljanović: Seka Aleksić je k'o sjedište u tamiću!

Biljana Srbljanović je u svom stilu oplela po Seki Aleksić. I to na račun njenih kilograma. U stvari, viška kilograma. Dramska spisateljica je na Tviteru komentarisala folkerkinu haljinu na kojoj je print freske, a koju je nosila prije nekoliko dana na jednoj reviji.

– Predstaviti predstavu na haljini je postmodernistički postupak par ekselans, uz to je i lijep. Problem je kad se tkanina razvuče ovako na dva metra kvadratna – napisala je Srbljanovićka, jasno aludirajući na Seku Aleksić i njene gabarite:

seka a

– Kod ove pjevačice nije problem haljina „dolče i gabana“, nego što djeluje kao sic na sjedištu tamića.

U daljim tvitovima potrudila se da objasni još neke sitnice.

– Freska iz Ravene nije religiozni motiv, on je predstava religioznog motiva. Označeno i označilac, pa to znaju i moji studenti. Pod brojem dva, haljine „dolče“ predstavljaju predstavljanje religioznih motiva. Senka senke, kapirate? – napisala je Srbljanovićka i osvrnula se na citat iz jednih dnevnih novina „neumjesno je nositi religiozne motive na sebi“:

– Na čemu se inače nose religiozni motivi? Na kučetu? Na retrovizoru taksija? To prvo semantički da raspravimo.

Izgleda da je, prema njenom mišljenju, Seka svojom punačkom linijom oskrnavila pomenutu haljinu i da joj nikako ne pristaje. Pozvali smo Aleksićku nekoliko puta, ali nije odgovarala na naše pozive, niti je na Tviteru odgovorila Srbljanovićki, što joj je inače svojstveno.

biljana-srbljanovic-twiter-

/Kurir/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender