Djeca Beograda, Niša, Jagodine, Šapca, Banja Luke i Kosova u Skupštini Srbije

Velika sala parlamenta Srbije, gdje poslanici “ukrštaju” argumente i donose zakone, bila je ispunjena djecom koja su se, u okviru manifestacije “Kreda crta maštom”, družila, recitovala stihove i pevala 12. godinu za redom u zdanju na Trgu Nikole Pašića. Djeca svih uzrasta iz Beograda, Niša, Jagodine, Šapca, Banja Luke i nekoliko gradova sa Kosova i Metohije pokazala su svoje talente, a mališane je zabavljao i Minja Subota, koji im je otpjevao pjesmu “Kada se rodi deti”.

skupstina-srbije-deca-1

Pozdravio ih je zamjenik generalnog sekretara Radoslav Vujović koji je rekao da će barem na kratko “njihova mašta biti zakon”.

“Znam da ponekad ne razumete šta mi odrasli radimo, a samo se trudimo da zemlju učinimo boljom nego što smo je zatekli od naših roditelja. Jednog dana ćete vi preuzeti odgovornost za zemlju, a neki među vama će možda biti poslanici ili ministri”, rekao je Vujović.

Djeca su druženje nastavila i ispred Doma Narodne skupštine Srbije, gdje su kredama crtala i pisala i ostavljala svoje poruke. Manifestaciju organizuju “Deca Palilule”, a pokrovitelj je predsjednik parlamenta Srbije Nebojša Stefanović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender