“Indeksi“ su u svemu naj, naj, naj!

Velika dvorana Sava centra bila je u četvrtak uveče prava jugoslovenska diskoteka, u kojoj su se obožavaoci legendarnih „Indeksa“ prisjećali vremena obeleženog hitovima jedne od najvećih sarajevskih rok grupa svih vremena.

Mada su se „Indeksi“ zvanično razišli 2001. godine, poslije smrti pjevača Davorina Popovića, ovogodišnji tradicionalni koncert okupio je muzičare iz svih krajeva svijeta koji su nekada bili dio kultnog rok sastava.

Fadil Redžić, Ranko Rihtman, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Kornelije – Bata Kovač i Peco Petej svirali su u petak sa prijateljima, poznatim pjevačima iz regiona, u spomen Davorinu, Slobodanu – Bodi Kovačeviću, Đoki Kisiću, Đorđu Novkoviću i nedavno preminulom Encu Lesiću, bivšem klavijaturisti i tvorcu hita „Sve ove godine“ po kojem aktuelna serija koncerata nosi naziv.

Indexi_1966

Sa desetak minuta zakašnjenja, Željko Bebek izašao je na scenu i sa hitom „Plima“ započeo dvočasovno druženje uz muzičku kombinaciju roka i duha svih onih koji su nekada bili dio Jugoslavije.

– Prije tačno 51 godinu, u jesen 1962, „Indeksi“ su imali prvi nastup u Domu milicije u Sarajevu – podsjetio je publiku pevač Goran Karan, koji se u petak uveče našao u ulozi voditelja.

– Mnogo je godina prošlo, tokom kojih su muzikom izveli generacije i generacije na put. Ove pjesme toliko su legendarne i bude uspomene, jer note uz koje se niko ne zaljubi i ne poljubi ne valjaju ništa. A uz ove nije bilo samo ljubavi, već je stvoren i najveći dio države u kojoj smo odrasli, a s tim se ne treba šaliti.

indexi i prijatelji

Beogradsku publiku na bezvremene hitove „Jutro će promjeniti sve“, „Sanjam“, „Da sam ja neko“, „Ti si mi bila naj, naj“, „U jednim plavim očima“… podsjetili su, između ostalih, Arsen Dedić, Dado Topić, Halid Bešlić, Mladen Vojičić Tifa, Seid Memić Vajta, Kaliopi, Jelena Tomašević…

Tokom koncerta emocije su se kretale iz krajnosti u krajnost, od suza uz balade do eksplozije pozitivne energije uz izvođenje bržih pjesama. „Indeksi i prijatelji“ su prepoznali emocije oduševljene publike, pa su im se za kraj odužili pjesmom „Sve ove godine“ koju je izveo Željko Bebek. Tom prilikom Bebeku su se na sceni pridružile kolege, a publika je do posljednjeg takta plesala i pjevala sa muzičarima uglas.

/Večernje novosti/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender