22. 09. 2021.

Putnici nagađaju vrijeme polaska autobusa

Tako je na autobuskom stajalištu u centru, kod pošte, još ljetni red vožnje, iako je zimski red vožnje stupio na snagu krajem avgusta.

“Svaki dan sam čekla pola sata duže liniju 13b, dok nisam provjerila da informacije na stanici nisu tačne. Ne razumijem zašto ni ova stanica u centru ne može redovno da bude ažurirana”, požalila se Slobodanaka G.

U i “Autoprevozu” su nam kazali da autobusi redovno saobraćaju po zimskom redu vožnje, te da nema kašnjenja. Kažu da oni putnike redovno obavještavaju o svim izmjenama, ali table na stajalištima nisu u njihovoj nadležnosti.

Milenko Jaćimović, predsjednik Udruženja za unapređenje bezbjednosti saobraćaja, kazao je da građani imaju pravo na pravovremene informacije na tablama, koje moraju redovno da se mijenjaju.

Prema njegovim riječima, nedopustivo je da građani plaćaju karte, a ne znaju kada će im autobus naići. Naveo je da građani treba da se obrate Odsjeku za saobraćaj, ukoliko primijete nelogičnosti u javnom prevozu. Takođe, poblem je što su na nekim tablama nesavjesni pojedinci počupali obavještenja.

Milenko Šajić, portparol ASBL, kazao je da table s redovima vožnje lijepe periodično.

“Sve izmjene u redu vožnje bilo za polazak ili trasu se blagovremeno saopštavaju putnicima i to lijepljenjem obavještenja u autobusima, putem sredstava javnog informisanja i na sajtu grada”, kazao je Šajić.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender