22. 09. 2021.

Vučić lider u svemu, za SNS 47 odsto Srba!

SNS ima podršku 47 odsto izborno orijentisanih građana Srbije, a slijedi koalicija SPS-PUPS-JS sa 19 odsto, i DS sa 11 odsto, pokazuje istraživanje CESID-a koje je urađeno krajem septembra za potrebe URS-a.

Prema tom istraživanju, u koje je list “Danas” imao uvid, LDP ima podršku osam odsto ispitanika, DSS sedam i URS pet procenata podrške, dok je 20 odsto građana neodlučno.

Istraživanje, koje je urađeno na reprezentativnom uzorku od 1.500 ispitanika, “licem u lice” s građanima, putem upitnika, pokazuje da je većina građana protiv prevremenih parlamentarnih izbora.

Kada je riječ o podršci rekonstruisanoj vladi, svaki treći ispitanik postepeno gubi poverenje u njen rad i traži rezultate. Skeptičnih i pesimista ima ukupno 65 procenata, dok je optimista 26 odsto.

Prema predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću pozitivan stav ima 41 odsto, a negativan 39 odsto. Više je onih koji ne misle dobro o premijeru Ivici Dačiću – 45 odsto, naspram 32 odsto s pozitivnim mišljenjem. O lideru DS Draganu Đilasu loše misli 63 odsto, a dobro 13 odsto ispitanih.

Građani vide Vučića kao lidera u svemu pa i u ekonomiji. Kada su ispitanici upitani da izaberu ključnog ekonomskog lidera, njih 29 odsto je izabralo Vučića, Dačića samo četiri odsto, guvernerku NBS Jorgovanku Tabaković šest odsto, a ministra finansija Lazara Krstića 10 odsto.

lider vucic 1

U BEOGRADU SNS NA 34 ODSTO!

Kad je riječ o podršci partijama među građanima Beograda, svaki treći izborno orijentisani glasač podržava SNS (34 odsto). Demokrate podržava 18 odsto ispitanika, SPS 17, LDP devet, DSS i Dveri po šest, URS dva odsto, a neodlučnih je četiri procenta.

Istraživanje pokazuje da “borba protiv korupcije postepeno gubi zamah“, što je, kako je objašnjeno u istraživanju, u vezi sa puštanjem iz pritvora Miroslava Miškovića, sa kojim je ta borba i počela.

Na pitanje kako je radio bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, 45 odsto ispitanika odobrava, a 40 odsto ne odobrava njegov rad.

Đilasa najveći broj Beograđana vidi kao poželjnog gradonačelnika (20 odsto). Iza Đilasa je Nebojša Stefanović, predsjednik Gradskog odbora SNS i prvi čovjek Skupštine Srbije, sa 13 odsto podrške, koliko ima i glumac Nikola Kojo, čiji je rejting URS takođe “merio”.

Izvor: Telegraf.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender