Dačić: Јa sam na Vučićevoj strani

Dačić je u emisiji “Teška reč” na tv Pink rekao da se u vladajućoj koaliciji ne planiraju prijevremeni parlamentarni izbori, što dokazuju i posljednje ekonomske mjere.

“Nisu problem izbori, nego moramo da definišemo da li se plašimo problema. Koji će politički ludak da izađe sa ovakvim brojkama, da govori šta nas čeka narednih godina i da planira izbore. Izbora će biti ako dođe do problema u funkcinisanju vlade ili ako bude postojala takva klima u društvu”, rekao je Dačić.

Kako je istakao, Vlada Srbije, zbog ogromne podrške koju uživa kod građana, može da izdrži sve napade onih koji iz različitih interesa žele da ona padne.

“Nijedna vlada u bliskoj prošlosti nije imala toliko pozitivnih očekivanja od građana. Postoji li još neka država u svijetu gdje su najpopularniji političari oni koji obavljaju tri najvažnije funkcije u zemlji, a gdje su najnepopularniji lideri opozicije”, zapitao je Dačić.

Komentarišući spekulacije javnosti o tome da li u Srpskoj naprednoj stranci postoje suprotstavljene struje, Dačić je rekao da ne želi da se miješa u unutrašnje stvari koalicionog partnera, ali da se radi o organizovanom pružanju otpora promenama u društvu.

“Јa sam na strani Vučića. Ovde je od prvog dana formiranja vlade počelo da se govori da će vlada biti na staklenim nogama , međutim nijedna velika stvar u državi nije urađena a da se o tome nismo konsultovali, ili da o tome nismo razgovarali sa predsjednikom države. Stalno su podgrijevali naše sukobe, ali je to zapravo bio veliki otpor promjenama”, objasnio je Dačić

Kako je ocijenio, Vučićevi politički protivnici procijenili su da je sada, kada su najavljene neke nepopularne ekonomske reforme, to dobra prilika da se krene na Vučića jer su ekonomski ministri bili njegov izbor.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender