22. 09. 2021.

FK Borac reagovao na saopštenje FK Sarajevo: Dosta je s pritiscima!

Epilog prekinutog meča Sarajeva i Borca trebalo bi da bude poznat u srijedu, kada će AK na, kako su rekli, posljednjem zasjedanju (dosad su održali dva sastanka bez odluke) dati završnu riječ u slučaju koji se vuče još od 26. septembra, kada su huligani s bakljama upali na “Koševo” i prekinuli utakmicu. U međuvremenu su se oba kluba oglašavala po ovom pitanju. U subotu su se javil s “Koševa”, a juče iz Borca.

“Kako neko može reći da je odluka TK iskreirana po želji Borca i moćnika iz RS i time političke konotacije staviti ispred fudbalskih? Zar je trebalo da se desi nešto gore od ovoga pa da shvatite da je organizacija utakmice bila katastrofalna i da zato treba da snosite posljedice, kao i drugi klubovi koji su kažnjeni na identičan način za propuste iz prethodnih sezona? Nazivate svoje navijače delinkventima i huliganima, a u nastavku teksta oni postaju dječarci kojih se ne treba plašiti!

Pokušavate prljavim metodama da se dokopate bodova koje niste osvojili na zelenom terenu. Niste vi mjerodavni da donosite odluke i da utičete na rad AK. Spominjati RS u negativnom kontekstu je pokušaj uplitanja politike u cijeli ovaj slučaj, koji po našem mišljenju to nije, jer je TK donijela odluku jedinu ispravnu i mi je poštujemo. Našeg golmana Asmira Avdukića reprezentativnog kalibra nazivate ‘slabašnim’, da li je trebalo da aplaudira na gest huligana tj. dječaraca? Potrošili ste tri stranice da oblatite FK Borac, a na kraju pozivate na novi meč na neutralnom terenu?! Gospodo iz FK Sarajevo, okrenite se nastavku sezone i pokušajte dobrim igrama i rezultatima ostvariti klupske ciljeve, a ne pisanju saopštenja s mnoštvom loših argumenata i gramatičkih grešaka.

Manite se pritisaka i ucjena, jer na takve stvari ćemo oštro reagovati, kao što nam je bila namjera u prethodnom saopštenju, a FK Borac je bio i biće sportska institucija bez političkih predznaka”, stoji između ostalog u sapštenju Borca.

Dan ranije Sarajevo je izdalo sapštenje u kojem su naveli da su delegat meča i sudija zloupotrijebili svoja ovlaštenja i prekunuli meč te da je nevjerovatno da AK nije donijela odluku po njihovoj žalbi i da su sve iskreirali moćnici iz RS.

Sarajevski prvoligaš je, između ostalog, naveo i da su “sve poluge iz RS, uljučujući medije i portale, opstruisale donošenje pravilne odluke, da su igrači Borca kukavički pobjegli u svlačionicu jer su se uplašili ‘dječaraca’ (koji su željeli svojih pet minuta slave) i nisu imali namjeru da odigraju meč do kraja” i predložio novi meč na neutralnom terenu, a prijedlozi su Zagreb, Karlovac, Osijek, Rijeka, Mađarska i Slovenija.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender