MMF ne mora da nam govori šta da radimo

“Nivo naših deviznih rezervi je takav da nam u ovom trenutku ne treba više od aranžmana iz predostrožnosti sa MMf-om. Hoćemo da uđemo u razgovore sa MMf-om jer bi to pružilo kredibilnost našoj politici. Nismo u situaciji da nam MMf i Svetska banka govore šta treba da radimo, nego dolazimo i kažemo šta nama treba da bismo uspeli da Srbiju postavimo na noge”, rekao je Krstić za RTS.

Krstić, koji je u Vašingtonu sa guvernerom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković razgovarao sa predstavnicima Stejt departmenta i Ministarstva finansija SAD, istakao je da su to bili “razgovori na najvišem nivou u poslednjih 10 godina”.

Prema njegovim riječima, cilj Srbije je da pokaže zaokret u svojoj politici i da iza toga stoji jedinstven stav. On je dodao da da je srpska delegacija, zbog zaokreta u ekonomskoj politici, naišla na pozitivne reakcije visokih zvaničnika MMF-a i Svjetske banke.

Srpska delegacija je, kako je naveo, imala i razgovore na veoma visokom nivou i sa Stejt dipartmentom i američkim Ministarstvom finansija, a sagovornici su primijetili da su ekonomske mjere Vlade Srbije stimulativne za strane investitore.

Guverner Srbije Jorgovanka Tabaković rekla je da Vladine mjere nisu nimalo lake, već zahtjevne i dugoročne.

Tokom trodnevnih razgovora u MMF-u i Svjetskoj banci najviše riječi biće o mogućem novom sporazumu sa Srbijom i programu Svjetske banke od oko 400 miliona dolara.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender