SDS: Utvrditi sastav izbornih jedinica za Predstavnički dom

Komentarišući izvještaj Evropske komisije o napretku BiH, Tadić je rekao da se SDS ne osjeća prozvanom kada je riječ o ocjenama da su nad učvršćivanjem puta ka EU prevladali kratkoročni stranački interesi.

“Nažalost, ni mi nemamo bolje mišljenje o nekim političkim strankama nego što ima Evropska komisija i sigurni smo da će vrijeme pokazati da na političkoj sceni treba da ostanu snage koje su u stanju da ponude budućnost“, rekao je Tadić na konferenciji za novonare u Banjaluci.

On je naveo da je cijeli proces pregovora o provođenju odluke “Sejdić i Finci“ pokazao šta je stav ove stranke i Republike Srpske o tom pitanju.

Tadić je upozorio da na izjave bivšeg direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Tihomir Gligorić o dešavanjima u ovoj instituciji nije reagovalo tužilaštvo, navodeći da ono nije u stanju da radi svoj posao.

Tadić smatra da je “lider SNSD-a Milorad Dodik počeo predizbornu kampanju, koja je pokazala da u Republici Srpskoj nema vlasti, već Dodikov izborni štab”.

Član Odbora za pravosuđe SDS-a Milijana Lepir rekla je da rješenje Ustavnog suda Republike Srpske o pokretanju postupka ocjene ustavnosti Zakona o posebnom načinu izmirenja poreskog duga predstavlja potvrdu opravdanih sumnji ove stranke u njegovu ustavnost.

SDS-ov odbor za pravosuđe predložiće i izmjene i dopune Zakona o finansiranju političkih partija BiH, kojima će se proširiti krug zabranjenih donatora i utvrditi odgovornost Centralne izborne komisije.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender