26. 09. 2021.

Damask: Raznijeli se blizu državne TV

Kako su prenijeli sirijska zvanična agencija SANA i državna TV, dvojica samoubica su se raznijeli na ulazu na trg Omajadi u centru prestonice.

Eksplozije su odjeknule u blizini zgrade sirijske državne televizije, oštetivši ogradu na ulazu, dok sam objekat nije pretrpio štetu, prenio je AFP.

Mjesto napada samo je nekoliko kilometara udaljeno od hotela u kojem je smješten tim stručnjaka Organizacije za zabranu hemijskog oružja i Ujedinjenih nacija.

Ostaci tijela pronađeni na mjestu eksplozija najvjerovatnije pripadaju bombašima samoubicama, dok za sada nema izvještaja o drugim žrtvama u ovom napadu.

Sjedišta državne televizije i radija i ranije su bila mete napada. U jednom od njih, 6. avgusta 2012. povrijeđeno je više ljudi i načinjena je materijalna šteta.

Ministar informisanja Omran el-Zohbi, potvrdio je, u televizijskom obraćanju, da u ovom dvostrukom napadu nema žrtava i da su svi zaposleni u televiziji dobro.

“Nisam iznenađen ovom agresijom, jer smo svi svjesni da to pokazuje nesposobnost naoružanih terorističkih grupa da postignu svoje ciljeve”, rekao je el-Zohbi.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender