22. 09. 2021.

Irinej: Srbi da izađu na izbore

Srpski patrijarh je rekao da bi bilo tragično da Srbi u mjestima u kojima su većina, zbog neizlaska na glasanje, ne budu na vlasti.

“U naseljima gde su brojniji Srbi gdje se bira vlast, da ne bi došli i u srpskim krajevima predstavnici Albanaca, mislim da bi trebalo da izađu na izbore, da bar očuvaju vlast u svojim mjestima i u svojim enklavama”, rekao je Irinej.

Ako Srbi budu u prilici da biraju, poručio je patrijarh Irinej, neka biraju najbolje među sobom, ljude od ugleda i autoriteta čija će riječ značiti.

Patrijarh Irinej je rekao da u Srpskoj pravoslavnoj crkvi nisu posebno raspravljali o izlasku Srba na izbore 3. novembra, dodavši da – kada govori patrijarh – govori u ime Crkve.

Irinej je podsjetio da je njegovo osnovno mišljenje bilo “na izbore izaći svi ili niko” i da bi jedino to bilo spasonosno i korisno, pošto “našem narodu nedostaje sloga i jedinstvo u sadašnjim prilikama”.

Srpski patrijarh je danas u Pećkoj patrijaršiji služio arhijerejsku liturgiju povodom manastirske slave Pokrova Presvete Bogorodice.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender