26. 09. 2021.

Ključevi grada vraćeni gradonačelniku

Primajući ključeve nazad, na maloj svečanosti u Administrativnoj službi Grada, gradonačelnik je rekao da ovaj projekat, koji se šestu godinu uzastopno realizuje u saradnji sa udruženjem „Sva djeca svijeta“, ima smisao i predstavlja jasnu poruku da djecu, od malih nogu, trebamo učiti o njihovim pravima, ali i da ih polako uvodimo u sistem obaveza i odgovornosti.
– Brzo će doći dan kada će i ovi mališani početi donositi važne odluke za svoj grad. Oni su tokom sedmice razmišljali o nekim svojim obavezama i prenijeli su nam svoja zapažanja i želje. Mi ćemo se postarati da to i ostvarimo kako bi generacije iza nas imale normalne uslove za život i razvoj – istakao je Slobodan Gavranović.

On je dodao da Grad Banja Luka intenzivno radi na programu sanacije još dva vrtića u gradu – u naseljima Starčevica i Obilićevo, a s ciljem da se obezbijede što bolji uslovi za smještaj naših najmlađih sugrađana.

Komentarišući mogućnost subvencija za roditelje koji djecu upisuju u privatne vrtiće, Gavranović je kazao da je to pitanje zrelo da se još jedanput stavi pred nadležno ministarstvo Vlade RS i lokalne zajednice, odnosno da se jasno definiše politika u ovoj oblasti, jer sva djeca i njihovi roditelji moraju imati jednak tretman.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender