26. 09. 2021.
Udruženje diplomiranih pravnika: Srami se državo što si okrenula leđa djeci koja su završila tvoje fakultete!

Mevlid Jašarević više nije vehabija, na sud došao obrijan

Jašarević je na današnje ročište pred Apelacionim vijećem Suda BiH pristupio obrijan i bez karakteristične odjeće koju nose pripadnici tog radikalnog islamističkog pokreta, prenose mediji .

Njegov branilac Senad Dupovac rekao je novinarima da je Jašarević, nakon dužeg razmišljanja, odlučio da definitivno istupi iz vehabijske zajednice.

“Mislim da su mu u tom činu pomogla i njegove kolege i polubraća iz Maoče i neke druge sredine koji mu, u protekle dvije godine, kako traje suđenje, nikada nisu poslali ni paket, ni deset maraka, a njegovom detetu čokoladu”, procijenio je Dupovac i najavio da će Jašarević u završnoj riječi govoriti o ulasku u vehabijski pokret i dešavanjima koja su uslijedila poslije toga.

Dupovac nije mogao da kaže da li će, i u kojoj mjeri, ova Jašarevićeva odluka uticati na konačnu sudsku odluku, ali je dodao da je Sud obavezan da cijeni sve okolnosti, pa će, vjerovatno i ovu uzeti u obzir.

Nastavak suđenja Jašareviću zakazan je za 21. oktobar, kada će tužilac iznijeti završnu riječ tužilaštva.

Ovo je obnovljeno suđenje Jašareviću. Prvostepenom presudom bio je osudjen za terorizam na 18 godina zatvora, a i branilac i tužilac uložili su žalbe.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender