22. 09. 2021.

Otvoreno pismo fudbalera CZ

Mi, fudbaleri Crvene zvezde, ne želimo da pojedinačnim izjavama u medijima bilo šta demantujemo ili objašnjavamo vezano za situaciju u klubu već smo odlučili da se javnosti, pre svega Zvezdaškoj, obratimo otvorenim pismom u kojem ćemo objasniti sve probleme i teškoće u kojima se nalazimo duži vremenski period.

Pre svega, da odmah razjasnimo odredjene medijske špekulacije i neistine, štrajka u svlačionici Crvene zvezde sigurno NEĆE BITI. To je stav svih igrača i svih članova stručnog štaba. Tu vrstu protesta nikada nećemo primeniti bez obzira na situaciju jer smatramo da se time ništa ne rešava. Istina je da postoje uslovi za takav vid protesta ali on se neće desiti.

Nažalost, prvotimci Crvene zvezde su često bez osnovnih uslova za rad, počev od loših terena za trening, koji se ne održavaju jer nema para za servis mašina i nabavku goriva, pa do uslova u svlačionici kad često nema sredstava za kupovinu leda ili čak i šampona i sličnih potrepština. Dešava nam se da na gostovanjima manjim klubovima, nego što je Zvezda, uvidimo mnogo bolju organizaciju jer postoji sistem rada i funkcionisanja, što na Marakani nije slučaj.

O finansijskim dugovanjima nećemo mnogo ni da pričamo jer javnost zna već dosta. Mnogi od nas imaju velikih problema sa standovacima jer ne plaćaju kirije. Odredjena materijalna dobra koja su pojedini igrači kupovali na kredit im se oduzimaju jer ne plaćaju rate na vreme. Naravno, da ima igrača koji su u dosadašnjem delu karijere dovoljno zaradili pa nemaju egzistencijalnih problema ali velika većina živi od onoga što zaradjuje u Zvezdi a tih sredstava nema. Na sve to, naslušali smo se neistinitih i neiskrenih obećanja u vezi sa izmirenjima dugova, nagledali prebacivanja „loptice“ sa jednog na drugog člana razjedinjene uprave, jer upravo smo mi najveći svedoci koliko „klanovi“ remete funkcionisanje Crvene zvezde i koliko je u našem klubu „struja“ koje ne rade zajedno već razjedinjeno.

Verovali ili ne, postoje članovi uprave koji u slučaju lošeg rezultata napuštaju stadion usred utakmice odnosno postoje oni koji posle pobede ne dolaze da čestitaju odnosno nisu preterano srećni.

Važno je napomenuti da igrači Crvene zvezde nemaju socijalno osiguranje jer se duguje republičkim fondovima koji izdaju knjižice odnosno markice. Većina trenera u stručnom štabu je bez ugovora jer su im istekli u julu, obećan im je novi ali od toga ništa, pa je njihov status amaterski.

Uprkos svemu nabrojanom mi, prvotimci Crvene zvezde, trpimo najveći pritisak javnosti što bi u iole normalnim okolnostima bilo očekivano i logično, ali u FK Crvena zvezda okolnosti, nažalost, nisu normalne niti sportski zdrave. Zato želimo da javnost i od nas čuje makar delić problema u kojima se klub nalazi.

Teško je, gotovo nemoguće, biti ono što od tebe milionska armija navijača očekuje, kad iza sebe imaš nejedinstvo i dezorganizaciju uz puno nemaštine i lažnih obećanja. Ne mogu igrači biti krivi za uradjeno u prelaznom roku, za nemaštinu i dezorganizaciju.

Želimo da istaknemo da izmedju igrača i članova stručnog štaba odnosno šefa struke Slaviše Stojanovića ne postoji nikakav problem ili manjak autoriteta. Naprotiv, izuzetno poštujemo sve trenere i tako se ophodimo prema njima, posebno jer znamo da dele našu sudbinu i da nimalo nisu izuzeti iz svih problema koje smo nabrojali.

Uprkos svemu što smo rekli, titula šampiona za nas ostaje najveći i jedini cilj, želja, odnosno motiv. Zbog titule ćemo žrtvovati sve i zaista zanemariti sve probleme jer želimo da pokažemo sportski i ljudski karakter. Sigurno smo da ne postoji niko u klubu ko više od nas želi da postanemo šampioni i sigurni smo da ćemo to i uraditi. Ipak, važno je i da javnost zna u kakvim uslovima žive i rade oni koje najviše optužuju za loš početak sezone i koji su, logično, prvi na udaru. A, najmanje smo krivi za stanje u klubu i situaciju u koju smo dovedeni.

Za Zvezdu, za titulu, za šampionske dane…

Prvotimci Crvene zvezde
Izvor. B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender