Suđenje Miškoviću u četvrtak

Pripremno ročište za Miškovića

To je drugi put da se zakazuje pripremno ročište, prethodno je bilo zakazano dva mjeseca ranije, 14. avgusta, ali je odloženo jer branioci nisu bili uredno pozvani.

Tužilaštvo optužene tereti da su izvlačenjem i prisvajanjem finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine oštetili ta preduzeća za 16,95 milijardi dinara, a budzet Srbije za 472 miliona dinara.

Pripremno ročište je zatvoreno za javnost i na njemu tužilac čita optužnicu i iznosi dokazne prijedloge, što učini i odbrana.

Nakon pripremnog ročišta, sud će zakazati početak suđenja.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je pušten 23. jula iz pritvora koji mu je zamjenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrijednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

Njemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mjesecu policiji.

Iste obaveze ima i njegov sin Marko, kome je 7. avgusta ukinut kućni pritvor pošto je kao garanciju dao lokal vrijednosti 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je i Đurašković, dok se svi ostali brane sa slobode.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender