Srebrenica obilježila slavu crkve i opštine, svečano i u Laktašima

Sveštenik Mlađenović je sa srpskim predstavnicima u opštinskoj administraciji prelomio i slavski kolač ove opštine, čija je slava, takođe, obilježena danas.

Crkva u Srebrenici je nakon ratnog razaranja obnovljena i ponovo osveštana 2003. godine, kada je obilježena i stogodišnjica njenog postojanja.

Od 1995. do 1999. godine Pokrov Presvete Bogorodice zvanično je proslavljan i kao Krsna slava opštine Srebrenica. Nakon uspostavljanja dvoetničke lokalne vlasti u ovoj opštini 1999. godine, Srbi zaposleni u opštinskoj administraciji nastavili su tradiciju i opštinsku slavu obilježavaju u ovdašnjem hramu.

Nakon liturgije, kojoj su prisustvovali i Srbi zaposleni u opštinskoj administraciji, predvođeni predsjednikom Skupštine opštine Radomirom Pavlovićem i zamjenikom načelnika opštine Biljanom Rakić, obavljeno je lomljenje slavskog kolača opštine Srebrenica.

Svetoj liturgiji i obilježavanju krsne slave srebreničke crkve prisustvovao je veliki broj vjernika, a nakon bogosluženja i lomljenja slavskog kolača priređen je svečani ručak za sve prisutne.

Svečano i u Laktašima

Svečanom liturgijom i litijom oko Hrama Presvete Bogorodice, Laktaši su danas obilježili slavu opštine – Pokrov Presvete Bogorodice.

crkva u laktasima

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender