22. 09. 2021.
Suđenje Miškoviću u četvrtak

Miškovićima u petak novo ročište

Sljedeće je zakazano za 18. oktobar.

Vijeće Specijalnog suda odbacilo je zahtjeve odbrane Miškovića i desetorice optuženih da se pripremno ročište odloži, pa je ono počelo juče.

Na današnjem ročištu, koje je bilo zatvoreno za javnost, izlaganje svojih dokaznih predloga završila je odbrana vlasnika Delta holdinga i njegovog sina Marka, kao i tužilaštvo za organizovani kriminal prije njih.

Zbog tajnosti pripremnog ročišta, ne mogu se javno objavljivati podaci o tome kako su se o krivici juče izjasnili optuženi, kao i koje su dokaze u svoju korist predložili sudu da izvede tokom suđenja, dok će suđenje biti zakazano po završetku priprenmog ročišta i biće javno.

Pripremno ročište nastavlja se u petak, 18. oktobra, u Specijalnom sudu u Beogradu, takođe bez prisustva javnosti. Na tom ročištu svoje dokazne prijedloge sudu će predstaviti odbrana vlasnika kompanije “Nibens grup” Mila Đuraškovića, rekao je jedan od njegovih branilaca Krsto Bobot.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković je pušten 23. jula iz pritvora, koji mu je zamijenjen jemstvom od 12 milona evra u dinarskoj protivvrijednosti, a koje je uplatila njegova kompanija da bi se branio sa slobode.

NJemu je privremeno oduzet pasoš i određena mu je mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja svakog prvog radnog dana u mjesecu policiji.

Iste obaveze ima i njegov sin Marko, kome je 7. avgusta ukinut kućni pritvor pošto je kao garanciju dao lokal vredan 3,3 miliona evra.

U kućnom pritvoru je i Đurašković, dok se svi ostali brane sa slobode.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender