„Pažljivko“ učio najmlađe kako da se ponašaju u saobraćaju

Predstava je održana u okviru preventivne kampanje, koja se provodi sa ciljem unapređenja bezbjednosti djece u saobraćaju, te kako bi najmlađi stekli pravilne saobraćajne navike.

Gradonačelnik Banje Luke, Slobodan Gavranović, naglasio je da je bezbjednost djece u saobraćaju potrebno podići na najviši nivo.

– Početkom ove školske godine organizovali smo nekoliko akcija i manifestacija posvećenih bezbjednosti djece u saobraćaju. Moramo učiniti sve kako bi naša djeca bila sigurna u saobraćaju – kazao je Gavranović.
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, Nedeljko Čubrilović, istakao je da je i ova predstava rezultat dobre saradnje vlada Srpske i Srbije, odnosno agencija za bezbjednost saobraćaja.

– Vjerujem da su djeca dobila korisne informacije, koje se odnose na bezbjednost u saobraćaju. Ako znamo da veliki broj djece u svijetu strada u saobraćaju, onda je organizacija ovakvih manifestacija veoma značajna – izjavio je novinarima Čubrilović.

Direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske, Milija Radović, rekao je da je potrebno unaprijediti aktivnosti koje se odnose na bezbjednost djece u saobraćaju. On je dodao da su predstavu „Pažljivko“ organizovale agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske i Srbije i da će saradnja ove dvije agencije biti nastavljena.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender