22. 09. 2021.

Štrbac: Josipović nema dobre namjere prema Srbima iz Hrvatske

Štrbac je rekao da Josipović, koji je ove godine pozvao Srbe na proslavu “Oluje”, očigledno ima fine manire, ali ne i dobre namjere prema Srbima iz Hrvatske.

On je istakao da je činjenica da Nikolić i Josipović nemaju velika ovlaštenja da rješavaju ogromne probleme koje opterećuju odnose dvije zemlje, te da nije siguran da bi hrvatski predsjednik povukao konkretne poteze i da ih ima.

“Kada je Josipović izabran za predsjednika, rekao sam da je on gospodin finih manira sa kojim Srbi iz Hrvatske neće daleko dogurati. Kada znamo da je imao direktno učešće u pozivu Srba da prisustvuju proslavi akcije `Oluja` u kojoj je prognano 220.000 krajiških Srba, onda je to pomalo i morbidno”, ocijenio je Štrbac.

On je naglasio da se tokom dvogodišnjeg mandata Josipovića Srbima u Hrvatskoj desilo mnogo više negativnih, nego pozitivnih stvari.

“Danas imamo problem sa ćirilicom, ne samo u Vukovaru, nego u cijeloj Hrvatskoj, što nije dobro”, rekao je Štrbac.

On je upozorio da slučaj najnovijeg hapšenja Srbina Marka Cerevića na Kordunu zbog navodnih ratnih zločina, iako nije bio na spisku od 1.577 osumnjičenih, koji je Hrvatska u julu dostavila Srbiji, baca sumnju u dobre namjere, ali i na susret dva predsjednika sutra u Beogradu.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender