Sukob zbog direktorske fotelje, intervenisala policija (VIDEO)

Sve se dešavalo ispred zgrade Okružnog privrednog suda Banjaluka gdje je bilo zakazano ispitno i izvještajno ročište u okviru stečajnog postupka koji je otvoren 12. jula ove godine nad imovinom Banje Kulaši.

Verbalno su se sukobili Bojana Kojić v.d.direkorica ovog preduzeća i Ognjen Jugović koji, takođe, tvrdi da je direktor Banje Kulaši i traži da se upiše kao osoba ovlaštena za zastupanje – HUTP“ Cer“ a.d. Prnjavor.

Nakon međusobnih optužbi intervenisala je i policija koja je razdvojila sukobljene strane od kojih svaka tvrdi da je direktor ove banje.

Radnici i mali akcionari HUTP „Cer“ a.d. Prnjavor ponavljaju da su 11. jula ove godine ušli u otvorenu i zapuštenu Banju Kulaši, nakon što im je sud istog dana onemogućio prisustvovanje ročištu za utvrđivanje uslova za otvaranje stečaja, te da su uredili prostor oko te firme.

Predstavnici Saveza udruženja malih akcionara (UMA) RS-a ponavljaju tvrdnje da je u Banji Kulaši na sceni „lažni stečaj“, a stečajni upravnik Lazo Tomić nije danas predstavio stanje u preduzeću jer mu mali akcionari nisu dozvoljavali da uđe u firmu.

Stoga je ročište odgođeno do daljnjeg.

Mali akcionari su uvjereni da Banja Kulaši može da nastavi da radi.


ATV snimak

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender