22. 09. 2021.

Ekonomske mjere spriječile haos i hajdučiju na ulicama!

Paket ekonomskih mjera koji je nedavno donesen, nije ni lijep, ni popularan paket, rekao je Vučić, napominjujući da drugog izbora nije bilo, jer je to jedini spas bilo suočavanje sa činjenicama, preduzimanje bolnih rezova i štednja na svim poljima.

“Da nije bilo tih mera i konačnog raskida sa dosadašnjom praksom, za godinu dana bukvalno bismo imali argentinski scenario u Srbiji – ne bi bilo više para za vojsku i policiju, na ulicama bi bio haos i hajdučija, u apotekama ne bi bilo lekova, u bolnicama sanitetskog materijala, u školama ni profesora, ni dece“, napisao je Vučić u autorskom tekstu za najnoviiji broj “Informatora SNS”.

“Da li je to Srbija kakvu želimo? Nije i ne može da bude. Ne treba kriti u koliko smo teškoj situaciji, i da je jedini spas suočavanje sa činjenicama, preduzimanje bolnih rezova i štednja na svim poljima”, rekao je Vučić.

On je rekao da je SNS svjedok svakodnevnih napada opozicije, koja je, dok je bila na vlasti, opustošila zemlju i zbog koje Vlada danas mora da donosi ove teške mjere, kao i besmislenih anketa o tome da li su građani “za” ili “protiv” mjera Vlade, kao i kritika “stručnjaka”, koji su, u TV emisijama, odbacili mjere i prije nego što su donesene, prije nego što su uopšte saznali koje su.

Lider SNS je istakao da se pazilo da nove mere ne dodiruju privatni sektor, koji je najzdraviji dio društva, već da budu usmjerene na nedozvoljeni dio potrošnje.

“Penzioneri će, takođe, ostati netaknuti, kao i ljudi koji primaju manje od 60.000 dinara. Nove mere neće biti ni udar na srednju klasu, kako to zlonamerni kažu, jer će neko ko prima 70.000 dinara minimalno izdvajati od svoje plate. S druge strane, ne može se reći da onaj ko prima 120.000 dinara mesečno pripada srednjoj klasi”, istakao je Vučić.

On je naglasio da su se trudili da mjere najviše pogode političare, ljude postavljene na različite visoke funkcije, direktore javnih preduzeća, pomoćnike ministara, “koji svakako nisu srednja klasa”.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender