Zaza: Divim se Srbiji

Punu deceniju Pačulija nastupa u NBA ligi, a ovog ljeta je poslije osam godina u Atlanta Hoksima prešao u Milvoki.

U intervjuu za B92 Pačulija je govorio o srpskoj košarci i pokazao je ozbiljno znanje. Zaza se divi Srbiji zbog načina na koji narod razume košarku, kaže da su srpski igrači otvorili brojna vrata ostalim Evropljanima u NBA, kao i da je naša košarka pravi primer za Gruziju.

Posle kratkog dogovaranja SMS porukama, stupili smo u telefonski kontakt sa Zazom, koji se od početka do kraja intervjua ponašao kao pravi profesionalac – odgovarao je učtivo, strpljivo i bio je vrlo riječit.

Prvo pitanje o tome šta je prvo šta ga asocira na srpsku košarku trebalo je da posluži samo kao uvod, ali Pačulija se od starta raspričao, na naše blago iznenađenje.

“Postoji nebrojeno mnogo stvari koje mogu da kažem o srpskoj košarci zbog njene istorije, počevši od stare Jugoslavije do današnje Srbije. Tokom godina Srbija je dala neke nevjerovatne igrače, treniram i pratim košarku od devete godine i uživao sam gledajući ih na šampionatima. Imate ozbiljnu košarkašku tradiciju i zbog toga vas veoma poštujem. Generacije se mijenjaju, a Srbija uvek ima zvijezde, sjajne igrače”, prenosi B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender