22. 09. 2021.

6 godina bez Tošeta: Podsjećanje na najljepše pjesme (VIDEO)

Proeski, koji je u tom momentu spavao na mjestu suvozača, preminuo je na licu mjesta, dok su vozač Georgij Georgijevski i tadašnja Tošetova menadžerka Ljiljana Petrović teže i lakše povrijeđeni. Sljedećeg dana, legendarni pjevač je sahranjen u rodnom Kruševu uz najviše državne počasti, a od njega se oprostilo desetina hiljada ljudi. Posthumno je proglašen počasnim građaninom Makedonije.

Toše Proeski ostavio je neizbrisiv trag i kao čovek i muzičar, a njegovi nezaboravni hitovi se i dan danas slušaju. Profesionalno je uplovio u muzičke vode davne 1996. godine, a u Srbiji postaje popularan pet godina kasnije. Godine 2003. trijumfuje je na prestižnom  festivalu “Beovizija” sa pjesmom “Čija si”, a svojim umijećem ubrzo osvaja i Hrvatsku i Sloveniju. Tokom svoje karijere, Proeski snimio brojne hitove kao što su “Tajno moja”, “Pratim te”, “Bože, čuvaj je od zla”, “Ledena” “Koj li ti grize obrazi”, “Lagala nas mala”, ”Srce nije kamen” kao i mnoge druge.

tose-proeski

Takođe, Toše je sarađivao i sa muzičkim zvijezdama regionalnim zvezdama, kao što su Goca Tržan, Toni Cetinski, Karolina Gočeva i ostali.

Osim što je bio sjajan pjevač, Proeski je bio i humana duša, održavši brojne humanitarne koncerte. Iste godine kada je preminuo, pripremao je svoj nastup za svjetsko tržište.

Inače, na godišnjicu pjevačog rođena objavljena je pjesma  “Sve je ovo premalo za kraj”, koju je Toše napisao 2006. godine.

Povodom šest godina od smrti, predstavljamo vam neke od najlepših pesama makedonskog anđela, a kao bonus možete pogledati koncert koji je Toše održao 2007. godine u “Areni”.

Toše Proeski – “Čija si”

Toše Proeski – “Bože, čuvaj je od zla”

Toše Proeski – “Tajno moja”

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender