22. 09. 2021.

Deda zaradio 125.000 funti na unuku

Heri Vilson debitovao je za Vels u utorak kao rezerva u 87. minutu protiv Belgije i sa 16 godina i 207 dana starosti postao najmlađi reprezentativac u istoriji Velsa.

Deda Piter Edvards (62) je uložio novac na kvoru 1:2,500 kod kladioničra u Reksamu. Zahvaljujući ovom dobitku penzionisaće se godinu dana prije nego što je planirao.

“Pucao sam od nervoze jer samo morao da čekam 85, 86 minuta prije nego što je ušao u igru. Počeo sam da paničim jer su već napravili dvije izmene. Mislio sam da neće zaigrati”, rekao je ponosni deda.

Heri je vođen u Reksamu, a vezni je igrač Liverpula. On je za 108 dana oborio rekord koji je do sada držao Garet Bejl, najskuplji fudbaler svijeta.

“Rekao sam svom šefu dan prije utakmice da ako Heri bude igrao ja se neću vratiti”, rekao je Edvards.

Spekulisalo se da Engleska želi mladog Vilsona u svojoj reprezentaciji, ali je od izabrao da igra za Vels.

“Na poluvremenu sam rekao suprugi da mi je puls 106, nisam znao da li je to dobro ili loše. Kada je ušao pio sam novu čašu vina. Bio sam ponosan”, rekao je Edvards koji je objasnio i kako je došlo do opklade.

“Kada je imao 18 mjeseci jurio je loptu po tepihu iako nije mogao da hoda. Otišao sam u Viljem Hil u Reksamu i pitao mogu li da se kladim na to, nisam znao da li mogu. Oni su me povezali sa Londonom”, rekao je 125.000 funti bogatiji Velšanin koji je pokušao da uloži još jednu opkladu na unuka.

“Kada je imao 12 godina priključio se Liverpulovoj akademiji i počeo brzo da se razvija. Otišao sam ponovo u Viljem Hil nadajući se novoj opkladi. Ali odbili su me jer sam već imao aktivnu opkladu kod njih”, kaže ponosni deda.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender