24. 09. 2021.
Mihajlović od subote u Sampdoriji?

Mihajlović: Na pravom smo putu

“Mogu da budem zadovoljan, ne samo utakmicom sa Makedonijom, nego sa posljednjih četiri-pet mjeseci. Ekipa sazrijeva, iz utakmice u utakmicu igra sve bolje. Ima manje problema nego u prošlosti, ali za sve treba vremena. Treba još da se radi, ali smo na pravom putu”, rekao je Mihajlović poslije utakmice sa Makedonijom u Jagodini.

Srbija je ubjedljivom pobedom nad Makedonijom sa 5:1 završila kvalifikacioni ciklus za takmičenje u Brazilu. “Orlovi” su u Grupi A završili na trećem mjestu, iza Belgije i Hrvatske.

“I pored toga što se nismo kvalifikovali na Svjetsko prvenstvo, radimo na pobjedničkom mentalitetu i to će nam se u budućnsoti isplatiti”, naveo je selektor “orlova”.

Mihajlović je ponovio raniji stav da je prethodna utakmica protiv Makedonije, u Skoplju, u kojoj je Srbija prošle godine izgubila sa 1:0, jedina koja je odigrana ispod nivoa.

“Ova reprezentacija nije ona koja je počela kvalifikacije. Jedinu utakmicu koju smo odigrali ispod nivoa je prva protiv Makedonije. Ta tri boda nam fale, ali ne bismo bili prvi i da smo ih osvojili. Sigurno je da za sljedeće kvalifikacije ima dobrog motiva, ekipa je već uigrana i možemo da budemo optimisti”, kazao je selektor.

On je ponovio i stav da će napustiti mjesto selektora reprezentacije ako Tomislav Karadžić napusti predsjedničku funkciju u Fudbalskom savezu Srbije.

“Ako bilo ko drugi bude bio predsjednik, ja odlazim. Ako Karadžić ostane, spreman sam na razgovor, ostajem pri tome”, dodao je Mihajlović.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender