Objavljen konkurs za dodjelu 110 stipendija Fonda “Dr Milan Jelić”

Ministar nauke i tehnologije Republike Srpske Jasmin Komić rekao je danas da će 75 stipendija u mjesečnom iznosu od po 400 KM biti dodijeljeno studentima koji studiraju u Srpskoj, a 35 stipendija onim koji se školuju u inostranstvu u mjesečnom iznosu od po 800 KM.

“Znanje je jedan od naših strateških resursa, sva društva koja ulažu u znanje imaju izvjesnu budućnost. Mi upravo dodjeljivanjem stipendija ulažemo u znanje”, rekao je danas Komić na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, najvažniji uslovi za dobijanje stipendija Fonda “Dr Milan Jelić” su prosječna ocjena 9,00 i više za studente na domaćim univerzitetima, odnosno 9,5 i više za studente u inostranstvu, naučna karijera studenta, te da stipendirani studenti nisu stariji od 25 godina.

Stipendisti koji studiraju u inostranstvu imaju obavezu i da se nakon završenih studija zaposle na teritoriji Republike Srpske.

Kroz ideju dodjeljivanja prestižnih stipendija Fonda “Dr Milan Jelić” od 2007. godine dodijeljene su ukupno 1.294 stipendije za studente sva tri ciklusa studija, za šta je ukupno izdvojeno više od šest miliona KM.

Ovogodišnji konkurs za stipendije Fonda “Dr Milan Jelić” za studente drugog i trećeg ciklusa studija trebao bi da bude raspisan u novembru.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender