22. 09. 2021.
Završni čin obračuna SNSD-a sa SDS-om

Pandurević: BiH vrlo lako može ostati crna rupa na Balkanu

Pandurevićeva zamjera što u izvještaju nije striktno navedeno ko je odgovoran za neprovođenje odluke Suda u Strazburu u predmetu “Sejdić- Finci”, jer je posljednji sastanak lidera u Briselu pokazao da se čeka rješenje iz Federacije BiH.

“To je jasno i Briselu i bilo bi korektno da su u izvještaju naveli da su lideri u FBiH ti koji su odgovorni za nesprovođenje odluke `Sejdić i Finci` iz razloga što smo svi postali taoci rješavanja hrvatskog pitanja”, rekla je Pandurevićeva.

Ona se nada da će konstatacija iz izvještaja o fiskalnoj i finansijskoj situaciji “razdrmati ove koji čine vlasti da konačno priznaju da BiH ima veoma ozbiljnih finansijskih problema, da se nalazi pred bankrotom, da se zadužuje da bi vraćala stare dugove i da moraju biti provedene reforme”.

“Stvar sa kojom se nikako ne mogu složiti u izvještaju je konstatacija da je uspjela reforma pravosuđa. Sama činjenica da se u izvještaju navodi da se ne procesuiraju krivična djela koja se tiču korupcije, a koja se odnose na ličnosti visokog profila, govori da tužilaštva ne rade svoj posao, a onda kažu da je reforma uspjela. To je krajnje kontradiktorno”, istakla je Pandurevićeva.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender