Vandali bacili saobraćajni znak u Vrbas

Vandali ne biraju ni mjesto ni vrijeme, kao ni način na koji će uništiti saobraćajne znakove. Iz nadležnog Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja navode da ovi neodgovorni pojedinci uništavaju saobraćajna ogledala, čupaju znakove iz zemlje, namjerno postavljaju petarde i druge eksplozivne naprave kako bi se izazvala oštećenja na saobraćajnoj signalizaciji, lijepe naljepnice, čime se uništavaju reflektujuća svojstva saobraćajnog znaka, pa samim tim znak više nema svoju funkciju, a zabilježen je čak i pokušaj paljenja saobraćajnih znakova.

Pored velike materijalne štete, koja iznosi oko 100.000 KM godišnje, uništavanje saobraćajnih znakova može dovesti i do teških i tragičnih posljedica po učesnike u saobraćaju.

Inače, vertikalna saobraćajna signalizacija predstavlja jedno od najčešće upotrebljavanih tehničkih sredstava za regulisanje i upravljanje saobraćajem. Osnovna namjena znakova jeste da pravovremeno i kontinuirano pružaju vozačima informacije kako bi kretanje bilo efikasano i bezbjedno za samog vozača, ali i za sve ostale učesnike u saobraćaju.

Administrativna služba Grada još jedanput apeluje na građane da ne uništavaju saobraćajnu signalizaciju, jer time vozače dovode u zabludu, te direktno ugrožavaju njihove, kao i živote ostalih učesnika u saobraćaju, a iz gradskog budžeta troše se sredstva koja bi mogla biti usmjerena za druge namjene, navodi se u saopštenju gradske uprave.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender