24. 10. 2021.

Ana Ivanović: Roditelji liječe komplekse tjerajući djecu da igraju tenis

Srpska teniserka Ana Ivanović govorila je za italijanske medije o odnosu roditelja prema djeci na početku teniske karijere. Ivanovićeva je izjavila da se često događa da roditelji liječe komplekse preko djece i da je teranje da treniraju mimo volje najgora stvar.

“Ne slažem se sa idejom da trener bude neko iz porodice. Ako trenirate svoje dijete teško je da razdvojite lični i profesionalni život. Najgora stvar, koju roditelj može da uradi je da pokušava da ostvari svoje snove koristeći svoje dijete i da ga tjera da igra tenis bez obzira da li ono to želi”, rekla je Ana Ivanović.

Srpkinja je pričala o svom odnosu sa roditeljima na početku karijere.

“Djecu nije potrebno pritiskati, oni moraju da igraju tenis sa osmijehom kao zabavu. Mnogi talentovani igrači su bili primorani da treniraju na silu i kada su odrasli počeli su da mrze tenis. Moji roditelji nikada nisu vršili pritisak na mene, za njih je najvažnije da vide da sam radosna. Uvijek me podržavaju i lično sam jako srećna zbog toga. Kada sam bila dijete oni bi došlo na moj treningt i mi smo se zabavljali zajedno”, iskrena je Ana Ivanović.

.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender