23. 09. 2021.

Bekrić: Atletika me oblikovala

Bekrić je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu u Moskvi i proglašen je za najboljeg mladog atletičara Evrope.

Srpski preponaš kaže da mu ne nedostaje motivacija i želja za radom jer se u atletici uvijek mogu postići bolji rezultati, a to je ono što ga vuče napred.

“Najvažnija mi je podrška porodice, bliskih prijatelja i čitave Srbije što mi daje dodatnu snagu i vjetar u ledja da izvučem maksimum za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo u Cirihu 2014. godine”, naveo je Berkić.

Bekrić je istakao da mu je velika čast što predstavlja Srbiju, a veoma mu znači podrška cjelokupne javnosti, zahvaljujući čemu je, smatra, dobio priznanje “Zvijezda u usponu” za najboljeg mladog atletičara Evrope.

Russia Athletics Worlds

“Biti izabran među najbolje sportiste Starog kontineta laska i daje podstrek da nastavim da radim ono u čemu sam najbolji”, poručio je on.

Bekrić je mišljenja da država ne ulaže dovoljno u atletiku i da veliki problem predstavlja nedostatak atletske dvorane, ali se nada da će se, nakon nedavnih istorijskih uspjeha srpskih atletičara, stvari promjeniti na bolje.

On je izrazio očekivanje da će sport kojim se bavi u Srbiji dobiti mjesto koje mu pripada.

“Atletika je kraljica sportova i predstavlja osnovu za sve ostale sportove, a budući da atletskih disciplina ima 30, svako može da se pronađe u nekoj od njih”, ocenio je Bekrić.

On kaže da ga je sudbina usmerila ka atletici, jer mu je sestra trenirala, a već trinaest godina se bavi ovim sportom koji ga je oblikovao kao ličnost i izveo na pravi put, javlja B92.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender