Četvrto kolo “Deset vekova srpske književnosti”

Edicija “Deset vekova srpske književnosti” ima 10 knjiga, a glavni i odgovorni urednik je Miro Vuksanović.

Tako su se u četvrtom kolu antologijske edicije našle knjige: “Stara srpska poezija, zapisi i natpisi, arenge”, koju je priredio Tomislav Јovanović, “Lirsko-epske narodne pesme” Marija Kleut, dok je “Simeona Piščevića” priredila Mirjana D. Stefanović.

Knjigu “Vojislav Ilić” priredila je Zorica Hadžić, a “Svetolika Rankovića” Radoslav Eraković.

“Branislava Nušića”, “Јovana Dučića”, “Vladana Desnicu”, “Milovana Đilasa” i “Knjigu o Zmaju” Laze Kostića priredili su Јovan LJuštanović, Bojan Čolak, Željko Milanović, Miro Vuksanović i Milivoj Nenin.

U Matičinoj ediciji “Prva knjiga”, okrenutoj književnom podmlatku, na beogradskom Sajmu naći će se dvije knjige. Riječ je o djelima Gorana Tomića, koji je autor knjige poezije “Nezvanično mrtav”, i Žarka Aleksića, autora knjige “Kućni bioskop”.

U Matici s ponosom ističu redovno izlaženje “Letopisa Matice srpske”, pokrenutog daleke 1824. godine, kao i predstavljanje 11 naučnih časopisa.

Ovogodišnja produkcija Matice predstaviće u Beogradu drugi tom kapitalnog izdanja “Srpske eciklopedije”, koja se inače radi u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umjetnosti /SANU/ i Zavodom za udžbenike.

Na štandu najstarije izdavačke kuće srpskog naroda biće izložena i izdanja Naučnog i Izdavačkog odjeljenja, kao i Galerije i Biblioteke Matice srpske.

Od 20. do 27. oktobra biće održan 58. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender