Datum transporta tijela poginulih navijača zavisi od rezultata istrage

Špirićeva će danas, kako je potvrdila u razgovoru za Klix.ba, nakon posjete Adisu u bolnici, obići i mjesto saobraćajne nesreće u kojoj su poginulI Hasib Mahmić, Vildan Pehlić i Almir Kasumović, trojica navijača reprezentacije BiH.

“Upravo sam stigla u bolnicu u Lomži kako bih posjetila Adisa. Došla sam tu kako bih ga ohrabrila i donijela mu neke osnovne stvari koje su mu potrebne. Njemu je potrebno nešto garderobe, punjač za mobitel i poljska kartica, kako bi mogao kontaktirati sa porodicom”, kazala je Špirićeva.

Dodala je kako ljekari ocjenjuju da bi Adis trebao ostati još dva-tri dana u bolnici u Poljskoj, nakon čega bi mogao ići kući.

“Treba još utvrditi na koji način Adis može putovati u BiH, može li ići automobilom ili avionom. U svakom slučaju, on će biti operisan u BiH, što je i njegova želja, a njegovi otac i brat su najavili da mu dolaze u posjetu”, navela je sagovornica.

Nakon što obiđe Adisa u bolnici, ambasador će u dogovoru sa policijom i tužilaštvom obići mjesto nesreće gdje su smrtno stradala trojica navijača, dok je Adis povrijeđen.

Nesreća se dogodila na putu od Lomže prema Varšavi, na oko 130 km udaljenosti od glavnog grada Poljske.

“Stalno sam u kontaktu sa porodicama poginulih mladića. Oni su već prikupili potrebnu dokumentaciju za transport tijela u BiH, a ostalo je da ja ovdje prikupim ostatak dokumentacije i sa policijom i tužilaštvom dogovorim datum transporta. To će sve zavisiti od istrage, jer se utvrđuju uzroci saobraćajne nesreće, tako da će to biti naknadno utvrđeno. Porodice su najavile da će doći da preuzmu tijela mladića, a mi ćemo im pružiti svu podršku”, kazala je Špirićeva.

Izvor: Klix

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender