Dibrani: Lagao sam, nismo s Kosova

Rešat Dibrani (47) je u intervjuu za francusku agenciju AFP izjavio da je on jedini član svoje porodice koji potiče sa Kosova.

On je Kosovo napustio kad je imao devet godina i sa roditeljima se preselio u Italiju, da bi u Francusku stigao 2008. sa ženom i dJecom.

Njegova žena Šemaili (41) je rođena u Italiji, što je slučaj i sa petoro od njihovih šestoro dJece, uključujući 15-godišnju Leonardu, koju je francuska policija uhapsila 9. oktobra tokom školskog izleta i zatim deportovala na Kosovo zajedno sa roditeljima i braćom i sestrama.

Najmlađi član porodice Dibrani, 17-mesečna Medina, jedina je od dJece rođena u Francuskoj, izjavio je otac za AFP.

Na pitanje novinara francuske agencije da li je on francuskim vlastima rekao da je čitava porodica sa Kosova, Rešat je izjavio: “Da, uradio sam to da bismo imali veće šanse da nam odobre azil. Nismo imali dokumenta, pa sam prosto rekao da smo sa Kosova.”

On je dodao i da je odabrao da sa porodicom dođe u Francusku nakon što je čuo da “može da dobije francuske papire za 10 godina”.

Hapšenje maloljetne Leonarde i kasnije proterivanje iz Francuske je dovelo u centar pažnje tamošnje zakone o imigraciji.

Pariski srednjoškolci blokirali su danas ulaze više škola u francuskom glavnom gradu, protestujući zbog deportacija učenika strane nacionalnosti.

France Family Expelled

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender